فصلنامه افق طلائی سلامت

معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل

نشريه افق طلائی سلامت تجگی

غذاهای سنتی سیستان 1

تجگی (سمنو )یا جوانه گندم

مواد لازم جهت تهیه آرد تجگی :

گندم              سه کیلو گرم

طرز تهیه :

گندم را خوب شسته و داخل ظرف پلاستیکی ریخته ، آب به مقدار دو سانتیمتر بالای گندم داخل ظرف باشد و تا بیست و چهار ساعت در جای گرم می گذاریم و بعد داخل سبد پلاستیکی ریخته تا آب آن گرفته شده و جوانه بزند و بعد داخل گونی ریخته و صبح و شب روی آن آب سرد ریخته و در جای سرد می گذاریم تا گندمها جوانه و ریشه بزند سپس از گونی خارج کرده و برای خشک شدن پهن می کنیم گندم خشک شده را آرد کرده و جهت پختن تجگی آماده می کنیم

طرز تهیه تجگی

مواد لازم :

آرد سفید                  2 لیوان                 

آرد تجگی                1 لیوان

شکر                           به اندازه دلخواه    

روغن                        بمقدار لازم

آب                          2 لیوان

طرز تهیه :

آرد سفید و آرد تجگی را با هم مخلوط کرده و در آ ب خمیر نمائید ، کمی روغن اضافه کرده و خوب ورز دهید سپس روی خمیر را پوشانده و بعد از نیم ساعت خمیر آماده پختن در فر می باشد

تجگی معمولا در فصل زمستان مصرف می شود

فرخ عسکری بهورز خانه بهداشت سیاهمرد

 

[ ۱۳۸٥/۱۱/۸ ] [ ۸:٢۳ ‎ق.ظ ] [ حسینعلی ستوده ]

[ نظرات () ]