فصلنامه افق طلائی سلامت

معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل

ضد عفونی سبزی و میوه و ظروف

ضد عفونی سبزی و میوه و ظروف


 

ضد عفونی سبزی و میوه:

1-  پاکسازی : ابتدا سبزیجات را به خوبی پاک کرده و شستشودهید تا مواد زائد و گل و لای آن برطرف گردد.

2-  انگل زدایی : سپس سبزیجات را در یک ظرف 5 لیتری ریخته به ازای هر لیتر 3 تا 5 قطره مایع ظرفشویی معمولی به آن اضافه کرده و ظرف را از آب پر کرده قدری بهم بزنید تا تمام سبزی در داخل کفاب قرار بگیرد. مدت 5 دقیقه سبزی را در کفاب نگهدارید سپس سبزی را از روی کفاب جمع آوری و کفاب را تخلیه کرده و ظرف و سبزی را مجددا با آب سالم کاملا شستشو دهید تا تخم انگل ها و باقیمانده مایع ظرفشویی از آنها جدا شود.

3-  ضد عفونی : برای ضدعفونی و از بین بردان میکروبها مقدار یک گرم ( نصف قاشق چایخوری پودر پرکلرین 70 درصد را در ظرف 5 لیتری آب ریخته کاملا حل کنید تا محلول ضد عفونی کننده بدست آید سپس سبزی و میوه انگل زدایی شده را به مدت 5 دقیقه در محلول ضد عفونی کننده اخیر قرار دهید تا میکروبهای آن کشته شوند.

4-  شستشو : سبزی ضد عفونی شده را مجددا با آب سالم بشویید تا باقیمانده کلر از آن جدا شود و سپس مصرف نمایید.

ضد عفونی ظروف

1-  چربی ظروف را به وسیله آب گرم و مواد پاک کننده بخوبی بگیرید.

2-  مقدار یک گرم ( نصف قاشق چایخوری ) پرکلرین 70 درصد را در 5 لیتر آب حل کرده و ظروف را به مدت 15 تا 20 دقیقه در محلول بخوابانید.

3-  بعد از گذشت زمان فوق ظروف را از داخل محلول برداشته و با آب سالم آبکشی نمایید.

توضیح اینکه : اگر پرکلرین در دسترس نیست میتوانید از یک قاشق مربا خوری آب ژاول 10 درصد یا دو قاشق مربا خوری آب ژاول 5 درصد( بجای یک گرم پرکلرین ) و یا هر ماده ضدعفونی کننده مجاز دیگری که در داروخانه ها و سوپرمارکتها و بقالیها وجود دارد ( طبق دستورالعمل مصرف آن استفاده نمایید.)

خانم مهندس فاطمه شهرکی   کارشناس بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان زهک

[ ۱۳۸۸/۱/۱٥ ] [ ۱٢:٢۳ ‎ب.ظ ] [ حسینعلی ستوده ]

[ نظرات () ]