فصلنامه افق طلائی سلامت

معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل

توصیه هایی برای حفظ سلامت شیر ، فرآورده های لبنی و فرآورده های گوشتی

توصیه هایی برای حفظ سلامت شیر ، فرآورده های لبنی و فرآورده های گوشتی


الف ) شیر و فرآورده‌های لبنی

- شیر پاستوریزه را حتماً در داخل یخچال بین صفر تا چهار درجه به مدت حداکثر 48 ساعت نگهداری نمائید.

- از نگهداری و خرید شیر پاستوریزه در خارج از یخچال خودداری نمایید.

- چنانچه شیر پاستوریزه بیش از 48 ساعت در یخچال باقی بماند و علائم فساد و بریدگی در آن مشاهده نشود قبل از مصرف آن را حداقل به مدت 10 دقیقه بجوشانید.

- از مصرف خامه و کره غیر پاستوریزه خودداری نمائید و از مصرف پنیر محلی بپرهیزید.

- بستنی رنگی باید از میوه و یا شربت آن و کاکائو و رنگ طبیعی تهیه شود.

- از خرید و مصرف دوغ فله‌ای خودداری نمائید.

- از مصرف کشک مایع که دارای علائم کپک‌زدگی و بوی نامطبوع می‌باشد خودداری نمائید.

- کشک مایع پاستوریزه را قبل از مصرف 10 تا 20 دقیقه بجوشانید.

- توصیه می‌شود از پنیر بسته‌بندی با برچسب دارای مجوز‌های بهداشتی استفاده شود.

- کسانی که با مصرف شیر دچار اختلال گوارشی می‌شوند باید شیر را سرد، به مقدار کم و به دفعات بنوشند و یا بجای شیر از ماست و پنیر استفاده نمایند.

- هیچ سفره‌ای بدون فرآورده‌های لبنی کامل نیست.

- 45 گرم پنیر معادل یک لیوان شیر است.

ب ) فرآورده‌های گوشتی

- از خرید کالباسهایی که تغییر رنگ داده خودداری نمایید.

- از خرید همبرگر و کباب لقمه غیر منجمد خودداری به عمل آورید.

- از خرید سوسیس‌هایی که تاریخ تولید و انقضاء ندارد خودداری نمایید.

- کالباس و سوسیس را در قسمتهای بالای یخچال نگهداری نمایید.

- از نگهداری سوسیس و کالباس به مدت بیش از 36 ساعت در یخچال خودداری نمایید.

- سوسیس را می‌توان جهت نگهداری بیشتر در داخل فریزر منجمد نمود.

- از خرید سوسیس و کالباسهایی که پوشش آنها پارگی دارد خودداری به عمل آورید.

- از خوردن سوسیس و کالباس به صورت مداوم خودداری نمائید.

 توصیه لازم در مورد گوشت، مرغ، ماهی

- گوشت مورد مصرف پس از خرید باید به خوبی شسته شود.

- حتی‌المقدور از خرید گوشت چرخ کرده و آماده خودداری نمائید.

- جهت نگهداری گوشت مورد مصرف برای دو تا سه روز از بالاترین قسمت داخل یخچال استفاده نمائید.

- از خرید گوشت ذبح شده در خارج از کشتارگاه‌‌های مجاز خودداری نمایید.

- ماهی تازه میبایست دارای فلس درخشنده و محکم به بدن چسبیده، چشم برجسته و شفاف و آبششهای قرمز رنگ بوده و بوی نامطبوع نداشته باشد.

- گوشت مرغ فاسد، تیره، پرخون یا کبود است.

- از مصرف مرغهایی که دچار لاغری شدید هستند خودداری نمایید.

خانم مهندس لیلی محمدی کارشناس بهداشت محیط شبکه  بهداشت و درمان زهک

[ ۱۳۸۸/۱/۱٥ ] [ ۱٢:٢٦ ‎ب.ظ ] [ حسینعلی ستوده ]

[ نظرات () ]