فصلنامه افق طلائی سلامت

معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل

طرح بسیج سلامت نوروزی

طرح بسیج سلامت نوروزی


به منظور حفظ و ارتقای سلامت شهروندان مسافران و گردشگران و همچنین ایمنی مواد غذایی در سطح تهیه و عرضه همه ساله از اول اسفند ماه لغایت پانزدهم فروردین به مدت 45 روز اجرای طرح بسیج سلامت نوروزی برنامه ریزی و توسط بازرسین بهداشت محیط با اولویت های زیر عملیاتی و اجرا می گردد:

-    برقراری کشیک در معاونت بهداشتی ، مراکز بهداشت شهرستانهای زابل ، زهک و هیرمند از ساعت 8 صبح لغایت 8 شب در تمام ایام  .

-   نظارت و بازرسی بهداشتی از کلیه اماکن عمومی تحت پوشش با اولویت اماکن حساس و ویژه که در این ایام فعال تر می شوند از جمله مهمانسراها ، هتل ها ، مسافرخانه ها ،          زائر سراها ، مساجد ، پارکها ، سرویسهای بهداشتی عمومی داخل شهری و برون شهری و اماکن مشابه .

-   نظارت و بازرسی بهداشتی از کلیه مراکز تهیه و توزیع ، فروش مواد غذایی با اولویت مراکز حساس ویژه از جمله اماکن بین راهی ، رستورانها ، چلو کبابی ها ، اغذیه فروشیها ، انبارها ، فروشگاههای بزرگ و عمده فروشی ها  .

-    نظارت و بازرسی بهداشتی بر رعایت موازین بهداشتی مرتبط با وسایل حمل و نقل مواد غذایی و کنترل بهداشتی دستفروشان .

-    نظارت و بازرسی بهداشتی از ترمینالهای  مسافربری .

-    نظارت و بازرسی بهداشتی به منظور رعایت موازین بهداشتی در جایگاههای اسکان موقت مسافران نوروزی و پارکها  .

-    نظارت و کنترل بهداشتی مستمر از تاسیسات و شبکه های آبرسانی شهری و روستایی .

11 اسفند روز ملی بهداشت محیط بر کلیه تلاش گران عرضه سلامت گرامی باد

نکات مهم بهداشتی :

-    در طول سفر از مصرف مواد غذایی غیر بهداشتی و مشکوک به فساد خودداری کنید .

-   از مصرف غذا در رستوران ها و اغذیه فروشیها یی که اصول بهداشتی را رعایت نمی کنند جدا" خودداری نمایید و در صورت مشاهده تخلفات بهداشتی مراتب را جهت پیگیری به مراکز بهداشت اطلاع دهید .

-    از آشامیدن و برداشت آب از منابع غیر مطمئن و مشکوک در مسیر جاده ها و باغ ها و فضاهای سبز جدا" خودداری فرمایند .

-    در هنگام سفر با وسایل نقلیه عمومی از لیوان یک بار مصرف یا لیوان شخصی استفاده کنید .

-    از شستن البسه و ظروف در آب نهرهای عمومی جدا" خودداری کنید .

-    زباله ها را در کیسه مخصوص زباله در محل مناسب دفع کنید.

-   با کشیدن سیگار خصوصا" در اماکن سر پوشیده  محیط خود را آلوده نکنید و سلامتی سایر مسافرین به خصوص کودکان و افراد سالخورده و آسیب پذیر را به خطر نیندازید .

-    از خرید مواد غذایی ، آرایشی و بهداشتی خارجی فاقد        بر چسب فارسی بپرهیزید .

-    از خرید مواد غذایی که توسط فروشنده های دوره گرد عرضه می گردد خودداری کنید .

-    کشیک مایع را قبل از مصرف به مدت 5 دقیقه بجوشانید تا به بیماری کشنده بوتولیسم مبتلا نشوید .

-    از خرید گوشت چرخ کرده آماده از فروشگاهها و قصابی ها خودداری کنید .

-    در هنگام خرید مواد غذایی بسته بندی شده به در ج آدرس کارخانه سازنده ، پروانه بهره برداری و ساخت و تاریخ تولید وانقضاء توجه داشته باشید .

ابراهیم زاده مدیر گروه بهداشت محیط

[ ۱۳۸۸/۱/۱٥ ] [ ۱٢:۳۱ ‎ب.ظ ] [ حسینعلی ستوده ]

[ نظرات () ]