فصلنامه افق طلائی سلامت

معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل

طرز تهیه تجگی یا سمنو

طرز تهیه تجگی یا سمنو

گردآورنده : زهرا نقاش

داوطلب سلامت مرکز بهداشتی و درمانی حضرت علی (ع)

ابتدا مقدار دلخواه گندم را شسته و به مدت یک شبانه روز خیس می کنیم سپس گندم ها را در کیسه نخی یا گونی گذاشته و سرآن را محکم می بندیم و در فضای باز قرارداده و هر صبح و عصر کیسه را خیس می کنیم طوری که فقط گندم های ما نمناک شوند تا زمانی که گندم ها جوانه زده و ریشه ها تنیده شوند پس از آن در کیسه را باز کرده و در هوای آزاد گندم ها را خشک می کنیم و در نهایت گندم ها را آسیا می کنیم

طرز طبخ سمنو ( تجگی )

مقدار دلخواه آرد سمنو را با دو برابر آرد سفید و آب و روغن خمیر می کنیم سپس خمیر را در کیک پز یا فر که از قبل سینی را با کاغذ مخصوص شیرینی آماده کرده ایم با دمای 175 درج سانتی گراد و به مدت یک ساعت گذاشته تا سمنوی ما پخته شود پس از اینکه سمنو آماده شد آن را از فر خارج کرده صبر میکنیم تا سمنوی ما خنک شود و در نهایت آن را برش زده و در ظرف تزئین می کنیم.  میل کنید و لذت ببرید

[ ۱۳۸٩/۱/٢٢ ] [ ٩:٥٧ ‎ق.ظ ] [ حسینعلی ستوده ]

[ نظرات () ]