فصلنامه افق طلائی سلامت

معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل

8 توصیه بهداشتی

 

تهیه وتنظیم: سمانه ملاشاهی،کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشتی درمانی امام حسن(ع)

منبع: بخشنامه ها و دستورالعمل های بهداشت محیط

* تمامی کارکنان شاغل در مراکز طبخ، توزیع و عرضه غذا باید طبق آئین نامه مقررات بهداشتی ماده13 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دارای کارت معاینات دوره ای (کارت تندرستی) باشند.

* رعایت بهداشت فردی توسط کارکنان از جمله


کوتاه نگهداشتن موهای سر و صورت  و ناخن ها، شست و شوی دست ها با آب گرم و صابون بویژه پس از رفتن به توالت و استحمام مرتب و روزانه ضروری می باشد.

* کارکنان در هنگام سرو و برداشتن مواد غذایی لازم است از ابزار و وسایل مناسب با کار از جمله دستکش و انبرهای مخصوص استفاده نمایند.

* تمامی کارکنان آشپزخانه و افرادی که غذا سرو می کنند باید از کلاه و روپوش مخصوص و به رنگ روشن و تمیز استفاده نمایند.

* استفاده از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی، داشتن سیستم فاضلاب بهداشتی، کاشی کاری تا زیر سقف جهت آشپزخانه و محل طبخ مواد غذایی و رنگ آمیزی سایر قسمت ها از جمله محل سرو غذا به رنگ روشن لازم و ضروری می باشد.

* وجود نور و تهویه مناسب، داشتن درب و پنجره های سالم و تور کوبیده شده جهت جلوگیری از ورود حشرات و جوندگان و جمع آوری و دفع زباله ها به طریقه بهداشتی در رستوران ها و مراکز طبخ و توزیع غذا باید مورد توجه قرار گیرد.

* در رستوران ها و سلف سرویس ها از ظرف ها و وسایل غذاخوری سالم و بدون شکستگی و لب پریدگی باید استفاده شود و پس از هر بار مصرف به دقت شستشو و گندزدائی شوند.

* کلیه مواد غذائی فاسد نشدنی و دیر فاسد شدنی باید در محل خشک، تمیز، دارای تهویه کافی و مناسب و دور از دسترس حشرات و آفات انبار نگهداری شوند و کلیه مواد غذایی فاسد شدنی باید در یخچال مناسب نگهداری شوند.

[ ۱۳٩۳/٦/٢٩ ] [ ٧:٠٧ ‎ق.ظ ] [ حسینعلی ستوده ]

[ نظرات () ]