فصلنامه افق طلائی سلامت

معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل

عادت های غذایی

عادت های غذایی

ناهید قویدل کارشناس تغذیه شبکه هامون

منبع: راهنمای آموزشی تغذیه دردوران های مختلف زندگی، شیماصادقی و همکاران.ن چاپ: اول1389

عادت های غذایی عبارت است از آداب، رسوم، عقاید و افکاری که بر نحوه تغذیه، یعنی روش تهیه، پخت، نگهداری و مصرف غذا در مواقع مختلف و همچنین تقسیم آن بین افراد خانواده موثر است. بنابراین عادت های غذایی می توانند بر وضع تغذیه و سلامت افراد تاثیر بگذارند. عادت های غذایی در هر منطقه ممکن است درست یا نادرست باشد.

باید عادت های درست مثل دادن آغوز به نوزاد بلافاصله پس از


تولد، یا دادن غذا به فرزندان دختر و پسر به یک اندازه و دادن غذاهای مقوی و مغذی به زنان باردار و شیرده را تشویق کرد. عادت های غذایی نادرست را می توان با آموزش و آگاهی دادن به مردم اصلاح کرد.

برخی ازعادت های غذایی نادرست عبارتند از:

1- قطع ناگهانی شیرمادر

2- از شیرگرفتن زودتراز2سالگی

3- جایگزین کردن شیرمادر با شیر مصنوعی

4- تغذیه کودک با بطری

5- استفاده از غذای مانده درتغذیه کودک

6- قطع شیرمادر به هنگام اسهال کودک

7- ندادن آب، مایعات و غذای کافی به کودک مبتلا به اسهال یا بیماری های عفونی دیگر

8- شروع زودهنگام یا دیر هنگام غذای کمکی

9-ندادن برخی از غذاهای حیوانی مانند پنیر و تخم مرغ به کودکان

10- خوردن غذای کمتر در دوران بارداری و شیردهی

11- نخوردن سبزی، میوه تازه و مواد پروتئینی مانند تخم مرغ و کشک در دوران بارداری و شیردهی

12- استفاده از یک نوع غذای خاص و نداشتن تنوع غذایی

13.مصرف چای بلافاصله بعدازغذا

14.اهمیت ندادن به صبحانه به عنوان یک وعده غذای اصلی

15- استفاده ازآرد بدون سبوس برای تهیه نان

16- تبعیض غذایی بین دختر و پسر و زن و مرد

17- آشامیدن آب همراه غذا

18- مصرف بی رویه شیرینی، شکلات,، پفک و سایرتنقلات

19- پرهیزهای طولانی در بیماری

20- سرخ کردن موادغذایی

21- مصرف زیاد غذاهای پرچرب و سرخ شده

22- مصرف غذاهای شور(انواع کنسروها،آجیل شور، شورهاو...)

23- مصرف زیاد غذاهای آماده (انواع ساندویچ های سوسیس، کالباس، همبرگر، پیتزا و...)

24- مصرف برنج به صورت آبکش

25- مصرف زیاد غذاهای تند و پر ادویه

26- مصرف نوشابه های گازدار

 

[ ۱۳٩٤/۱/۱٧ ] [ ٦:٤٠ ‎ق.ظ ] [ حسینعلی ستوده ]

[ نظرات () ]